Theas rum

jan-16 125

jan-16 134

jan-16 141

Tänkte visa er lite bilder från Theas rum i lägenheten. Från början var detta ett stort sovrum, lägenheten var alltså en 2:a. Men vi gjorde om det till 2 sovrum eftersom vi inte ville att det skulle kännas som en ”övernattnings lägenhet” och för att både Thea och vi skulle få egna sovrum.

Eftersom det inte är några fönster i Theas rum så satte vi in två stora fönster i väggen vi byggde upp emellan rummen. Allt för att få in så mycket ljus som möjligt. Det är faktiskt meningen att jag ska sätta upp en vajer mellan väggarna högst upp med en gardin som man ska kunna dra för mellan rummen, hahaha. Både för vårat privatliv och Theas. Nu är ju jag nästan aldrig där samtidigt som Thea eftersom vi oftast är i huset i dalarna då, men så småningom kommer ju även Thea växa upp och vilja hångla på rummet (hoppas inte Pär läser) Gardinen kommer att sitta på hennes sida så hon kan bestämma själv om hon vill ha öppet eller stängt. Det har hänt att vi haft kompisar sovit över i Theas rum, då kan det att kännas lite öppet, hahaha. Hej hej liksom, från sängarna.

Theas säng har vi byggt upp på Ikeas stolmen, med en extra passbit som snickaren fixat i mitten. Förvaring är bland det allra viktigaste i barnrum enligt mig, och eftersom Theas rum är så litet är det extra viktigt. Man ska kunna städa undan snabbt och alla saker ska ha sin plats. I dom stora lådorna ryms även extra sängkläder utifall nån kompis ska sova över eller om grabbarna är där. Det mesta av inredningen kommer faktiskt från Åhlens. Förutom stolmen, garderoben och skrivbordet, det är Ikea. Tapeten kommer från Firm living. Jag vet inte om det syns men jag har målat halva väggen bakom skrivbordet i en härlig turkosfärg, för att rummet ska få lite mer liv och kännas ”barnrum”

/Marit

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *