Det där med passfoto

Tja tja

Ok, det här kan vara bland det ytligaste jag gjort. Men såhär är det. Jag skulle ju göra nytt pass och körkort eftersom jag bytt efternamn. Vi är ett år sena med detta byte, men nu blev det så.

Sagt och gjort, jag och Pär går till polisen i Gävle för att göra nytt pass. Tanten i luckan undrar vem som ska börja, jag såklart. Hatar att vänta på min tur. Jag ställer mig framför kameran och ler…. ”nej nej, du går inte le, säger tanten” Va? Men jag ler jämt försöker jag, jag hade liksom glömt att man inte fick le på passfotot (vem har kommit på den urdåliga idén) Vi tar kortet och jag får titta på det. Aaaaldrig säger jag, ta om. Hon suckar och tittar på mig som står nysminkad upp till tänderna med nylockat hår. ”Det är ingen skönhets tävling det här, säger polistanten då” Nej men jag ska leva med passet jäkligt länge och vill gärna se bra ut när jag reser snäser jag tillbaka, går man le bara lite? Det får man inte. Pär fnissar lite nervöst och jag märker att han skäms lite men säger ingenting.

Blixten slår till igen och jag orkar inte ens titta. Passet kommer hem och jag ser ut som en sur 36-åring. Jag veeeet, jag är 36, men man kan väl få se lite glad ut iallafall.

Sen var det dax för nytt körkort då och jag får en briljant idé. Jag googlar lite innan jag hittar det. Man kan skicka in bilder man tagit själv när man ska göra körkort. En selfie tänker jag, perfekt!!! Passfoto.nu heter sidan. Jag tar ett snyggt kort med lite lugg framför ögat, sådär sexigt ni vet. Den gick inte igenom, jag får ett mail att jag måste ta om bilden. Skickar ett nytt då jag lägger huvet lite på sned, gick inte heller igenom, rakt framifrån ska det va. Försöka kan man väl alltid tänker jag. Skickar ett nytt som dom godtar. UNDERBART!!!

Mitt nya körkort kom igår med min egna selfie. Jag är mer än nöjd. Messade Pär direkt igår när jag hade hämtat ut det.

 

Jag ska tillägga att på mitt 1:a körkort så ser jag inte klok ut. Min bror kallade mig för turk och jag hade problem att ta mig in på krogen i flera år för vakterna inte kände igen mig på legget, hahahaha. Så därför är detta lite extra viktigt för mig.

Men jag veeeet att det är väldigt mkt tid och energi jag lagt ner på nåt som många anser helt oviktigt. Men hey, sån är jag.

/Marit

6 Kommentarer

 • Ett tips ta bort personnr. Man vet aldrig vad som händer med hela en personnr och namn i fel händer.
  Ha det bäst och var rädd om er. ❤️

 • Haha ha ha ha! Jag är likadan ska erkännas, ser dock ut som en förbannad fånge på båda bilderna, typ som någon av snapshoten i orange is the new black ?? But Hey thats me ?

  • Hahahah. Alltså jag vägrade se ut så på BÅDE körkort och pass. Nån måtta får det väl vara tycker jag.
   Men skönt att höra att jag inte är ensam.

 • Gjorde oxå nytt pass förra veckan och kan inte låta bli att le för att se normal ut. Frågade varför och fick veta att det har med biometriska mått i ansiktet att göra. Ler man åker kinderna upp lite tex. Så jag sa: jaha, då får det väl bli ett nytt Mug-shot då 🙂

  • Jaha, det fanns en bra förklaring iaf. Det var ju skönt att vet. Hahaha, mig-shot. Den va bra, Anna.
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *