Mammakänslor och lampa

Hej fina ni

Fredag idag och det är väl såklart härligt men endel fredagar är inte riktigt sådär härliga som andra.

Jag vill ju inte skriva negativa saker på bloggen eftersom jag helst vill sprida ”feelgood” till er. Därför delar jag inte alltid med mig av min pms förräns bara ibland i efterhand när jag kan skriva om det i en komisk vinkel och jag själv kan skratta åt det.

Men som sagt idag är ingen roliga fredag, vi byter ju på fredagar och endel fredagar när barnen åker till sina andra föräldrar är jobbigare än andra, idag var en sådan dag.

Vi har umgåtts allihopa i en vecka och bara haft massa mys med varandra, spelat spel, lagat mat, hittat på saker och sovit ut på mornarna. Så kommer dagen när barnen ska till sina andra föräldrar, och det känns precis som en dammlucka slår igen. Huset blir helt tomt och tyst….. Och det som jag ena dagen blivit irriterad över, tex slängda morgonrockar och strumpor, längtar jag nu efter. Jag vet att det låter helt kocko men jag kan längta så jag gråter efter ungarna bara 10 min efter dom åkt, och så blev det idag. Jag vet såklart att barnen längtar efter sin pappa/mamma och att det är klart dom ska dit, men det förändrar inte mina känslor. Det ÄR en sorg att inte få ha sina barn hela tiden, och jag veeet att jag gjort valet själv. Men det gör ont ändå, inte alltid lika som idag, men ibland.

Jag har hunnit gråta några fler gånger till idag, jag avskyr när huset blir tyst och tomt efter att barnen åkt, så är det bara. Och detta sker oftast när vi fått vara lediga med varandra. Och jag vet inte hur jag ska tackla det riktigt. Idag åkte jag och jobbade lite, sen ett träningspass på gymmet. Det hjälpte lite…..

Nu har Pär lagat en fantastisk middag (som alltid) till mig, och vi sitter och myser i soffan. Jag försöker att inte tänka på barnen, men det är såklart svårt.

Sista fredagsbuketten för i år, amaryllis (såklart) och underbara eucalyptus blandat med vita liljor.

Den stora vita saken i hörnet är en lampa, den är såååå fin. 

Lampan, som jag kallar ”lungan” kommer att finnas som beställningsvara i vår framtida webshop. I love it!!! Tavla ovanför från Lisa Love (@lisalove) 

/Marit

6 Kommentarer

 • Tycker det tillför din blogg precis det som ibland saknas här ute i cyber…ren och skär känslostorm… allt ska vara sååå perfekt…det är ju inte det…
  Tack för att du delar med dig av din känslostorm…
  Idag har jag själv haft Depp över att vi varit inne i pyjamas 2 dagar och har gråtit en skvätt över det… att vi egentligen borde hittat på nåt… men ibland orkar man inte…. och så måste det ju få vara oxå… mammor ska alltid vara perfekta… Vi får sluta med det…bums…

  • Det har du helt rätt i cecilia. För vem ska vi vara perfekta liksom? Oss själva?
   Nej, du har så rätt så.
   2018 ska vi bli lite snälla mot oss själva tycker jag.

   Tack för att du skriver vad just du tycker.
   Massa kramar och god fortsättning.

   /Marit

  • Jag håller med, ibland tycker man bara att man är så jäkla fjantig så man nästan skäms över sina känslor.

   Massa kramar till dig och tack för att du tyvker till och skriver.
   /Marit

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *