Söndagsmiddag

Laxsashimi med quinoasallad

Godkväll raringar

Detta är kvällens middag hemma hos O Dybecks. Nyttig mat behöver ju inte vara tråkig mat. Denna laxsashimi som Pär gör är sååååå god. Här kommer receptet:

  • Laxfile (Den ska ha varit fryst)
  • Citron
  • Sesamfrön & Chili flakes
  • Quinoa
  • 1-2 Tomater
  • 1 Rödlök

Pressa citron över laxen samt salta och peppra. Vi saltade med ett citronsalt. Vänd laxen i sesamfrön som du blandat med chiliflakes. Koka quinoa, gärna på låg temp och långsamt, den blir krämigare då. Finhacka tomat och rödlök som du sen blandar ihop med quinoan när den kokat klart.

Stek sen laxen på hög värme en kort stund på varje sida. Laxen ska vara rosa inuti, och det är ingen fara då den varit fryst.

Pärra gjorde även en röra med keso, rödlök, tomat och salt och peppar. Häpp så är det klart. Enkelt va?

Såååå gott detta är, ni måste prova.

/Marit

2 Kommentarer

  • Det ser supersmarrigt ut! Ska absolut testas. Gillar denna typ av tips extra mycket då jag tycker att det är sjukt svårt att hitta enkel, bra och framförallt GOD mat. Man fastnar sjukt lätt i gamla hjulspår.
    Tack snälla du för att du delar med dig! 🙂

    • Men det var så lite så. Tack själv för feedback, då ska jag dela med mig av fler recept (Pärras recept) ?

      /kram Marit

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *