Bispbergs herrgård

Fina ni.

Jag vill börja med att tacka er för ALLA underbara hälsningar och all fin respons på mitt förra väldigt öppna och ärliga blogginlägg. Ni är dom finaste läsarna som finns, vet ni de?

Från fredag till lördag bodde vi, inte långt från vårat hem, på Bispbergs herrgård. En underbar herrgård alldeles utanför Säter. Jag ville överraska Pär med lite mys, god mat och avkoppling eftersom han just nu har väldigt mycket på jobbet. Och detta var precis vad han behövde.

Innan middagen tog vi med oss en flaska bubbel och gick till ett av husen på gården där det fanns en vedeldad bastu och ett utespa. Efter en stund tyckte Pär vi skulle kolla om vi kunde bo kvar en natt till, hahaha. Extremt avslappnat med andra ord, nu var herrgården tyvärr fullbokad så vi kunde inte bo kvar denna gång. Men det är inte sista gången vi åker till detta underbara ställe.

Bispbergs herrgård är populärt bland stockholmare när dom ska åka slalom i Romme alpin. Jag hade hört talas om maten. Dom har nämligen en ny kock, Linus, som kommer från ”Lammet och grisen” i Sälen. Och maten var verkligen maaaagisk, men även servicen. Det är en känsla av att man är ”hemma” liksom. Varmt, ombonat och personligt men med det där lilla extra i inredningen.

Den stora ljusa matsalen. Älskar dessa lampor.

Här är rummet utanför bastun, en mysig liten timmerstuga. 

 

Utespat alldeles nära skogen med lampslingor ovanför huvet, en underbart avslappnande upplevelse. Här satt vi länge, drack bubbel och bara pratade om allt och ingenting.

Efter badet satt vi oss utanför vårat rum framför brasan, och slappnade av en stund innan vi gjorde oss klara till middagen. 

 

Och middagen var sååååå god och bestod av en 3-rätters middag och vi fick:

Förrätt: Kallrökt röding med äppelskum, krutonger, gurka och dill.

Varmrätt: Lammrostbiff med rödvinssås, bakad persiljerot, jordärtskocka, betor och chèvrekräm.

Efterrätt: Creme brulée med hallon yoghurt.

 

 

Vem tusan älskar inte creme brulée? 

 

Här står Pär och beställer lokal produceras öl av Marie som är platschef på herrgården. Marie och hennes personal gjorde vår vistelse till en superhärlig, avslappnad och mysigt dygn.

Frukosten bestod av många lokalproducerade råvaror, bland annat bröd bakat på herrgården. Ägg från ”grann gården” Underbart.

Jag tror att Bispbergs herrgård är en dröm att ha sitt dala bröllop i. Detta ställe visste vi inte om när vi bokade vårat bröllop. Boende, natur och fantastisk mat på ett och samma ställe.

Passa på att boka in en liten mysig ”get away” med fantastiks mat.

/Marit

2 Kommentarer

  • När jag läste att du skulle till herrgården var min första tanke: Hoppas Marit ska hjälpa dem med att inreda matsalen!
    Jag har varit där några gånger och tycker inte att den finfina maten och matsalsmiljön matchar varandra. Möblerna är ett hopplock, inte på ett charmigt och stilfullt sätt som ändå känns genomtänkt ut. Det känns som utemöblerna flyttat in och de har helt fel stil för att passa in i husets känsla. Jag upplevde matsalen som kal och tom med blaffiga lampor som är snygga men det saknas en röd tråd i inredningen. Blir ingen helhet.Känslan stämmer inte. Snälla Marit, hjälp dem! ; )

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *