Köket i lägenheten

Fotade lite i lägenheten när vi var där i helgen. Vi har totalrenoverat ALLT i lägenheten, verkligen allt.Vi har rivit väggar, lagt nya trägolv och gjutit betonggolv och gjort 2 sovrum utav 1. Eller vi har väl inte gjort det, våran fantastiska snickare och nära vän, Olof, har gjort det mesta faktiskt.
Köket var från tidigt 70-tal och lika fruktansvärt som du kan föreställa dig. Oranget kakel, bruna luckor och en fläkt som aldrig sett rengöringsmedel tror jag. Plastmattan var även den brun och gul…..
Nu är det släta blanka luckor med ett italiensk snordyrt kakel (som jag tjatade om i några veckor innan Pär inte orkade höra mer, hahaha) och gasspis (väldans viktigt enligt min kock) Stolara har Olof designat och tillverkat. Han har även gjort hyllan med upphängning för vinglas under. Den brukar Pär skämta om att ”det enda jag fått bestämma i lägeneheten. Saningen är att det är nog sant, allt annat har jag varit med och petat i. Glömmer ine när jag kom dit en fredag och köksön höll på att hamna åt andra ledden, eller när betonggolvet var diarrè brunt första gången jag såg det när det var klart. Då fick golvkillen komma tillbaka och slipa om allt igen, hahaha.
Bänkskivorna i betong har Olof gjutit åt oss på plats. Mitt i köksön finns det en pelare man kan trycka upp med eluttag och usb uttag. Ångrar inte en sekund att vi satt in det, används jämt.
Vi är supernöjda med vårat ”city” kök. Köksön är perfekt att hänga vid med kompisar och ett glas vin på fredag kväll innan vi går ut på restaurang.
Här är Olofs hemsida: Ordesign
/Marit

4 Kommentarer

 • Hej!

  Vi håller på att bygga hus, och vår entreprenör har gjutit på med 1 cm industrigolv på bottenvåningen då vi vill ha rått betonggolv. Dock ser det ut som du nämnde, som diarré….vi vill ha grått! Hur gjorde ni?

  Mvh
  Gisela

  • Åh fy farao, know the feeling. Ni ska använda er utav ett medel som heter liturin. Har ni redan hunnit behandla det får ni slipa upp det igen.

   Diarre färg vill man ju liksom inte ha…

   Lycka till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *