Ååååååh vilken härlig helg…

IMG_3644

IMG_3650 IMG_3677

Mina fina fredagsblommor jag fick utav Pär

image

Egentligen har den verkligen varit upp och ner men på det stora hela så var den så välbehövligt lugn och skön. Vi hade ingenting planerat mer än en grillkväll med vänner OM vädret skulle bli bra. Nu blev det inte det och grillningen ställdes in, men shit vad jag behövde ladda batterier. Jag känner det i kroppen ibland, att jag är helt slut liksom. Och då måste jag ladda mig, som att ladda mobilen. Jag har haft pms känningar flera dagar, känt mig extra känslig och gråtig. Och pms:en tillsammans med min adhd (den diagnosen kräver ett helt eget inlägg) när jag är helt slut i huvet på eftermiddagarna och allt “tänkande” och all energi gått åt på jobbet, dom är hemska. Jag kan inte ens förmå mig att få till en riktig middag…… Och Pär har börjat jobba mer borta vissa veckor med sina företag och då är jag helt själv. Jag hatar att va själv, speciellt under pms dagarna.

Så därför va denna helg såååå efterlängtad, bara tanken av att inte ha nånting planerat var så skön. Vi har ätit god mat och vin, myst med varandra och sovit länge. Jag har till och med haft ro att sitta ner, dricka en kopp kaffe och läsa en tidning. Barnen tyckte det var toppen att det regnade i lördags och dom var ute nästan hela dagen och lekte. Undantaget var när dom fick komma in för lunch, hahaha.

Jag försökte förklara för Pär i fredagskväll när det var som värst i huvet hur det känns vissa gånger. Det är svårt för nån som är så organiserad som Pär att förstå. Jag förklarade hur jag ibland kan glömma vad jag skulle ta ut ur kylskåpet för att jag blir avbruten hela tiden, att jag blir helt jäkla tillt i skallen när jag ska tänka ut vad jag behöver till middagen när jag ska handla på affären, eller att hela huvet snurrar med tankar som en karusell, eller helt tvärtom när det känns som att hela hjärnan är tryckt på paus, eller när han tror att han skämtar med mig men min pms får mig att känna mig kritiserad och jag börjar gråta. Det är pms och adhd ihop.

När jag somnade på fredag kväll önskade jag hårt och länge att Pär skulle få känna hur det kändes en enda gång när det är kaos i huvet och man är extremt överkänslig för ALLT. Och tront ni på fan att jag tror änglarna hörde mig. Hela lördagen går Pär runt och muttrar, får inte ihop middagen och svarar irriterat på allt och alla…… “Det verkar som du har pms” sa jag åt honom. Varpå han säger frustrerat “Jag kan ju för fan inte ens tänka ut vad jag ska göra härnäst med maten, Marit Det är ju förfan som att jag är helt hjärndöd” Hahahaha, jag tror fortfarande änglarna hörde mig. Jag tog allt med ro och tyckte det var fantastiskt. Det gick över när han fick mat, vin, kaffe och rom på kvällen.

Idag kändes det som att jag laddat batterierna klart så jag satte igång och gjorde om lite på Levis och Theas rum. Packade ihop en gammal plåtbokhylla jag aldrig gillat och hittade ett gammalt skrivbord i ladan. Fick upp en stringhylla ovanför skrivbordet pluss en spegel och några krokar till Thea (ni får se resultaten sen) Och allt detta på under en timme tror jag, då älskar jag min bokstavskombination. Inget kan stoppa mig när jag sätter igång, inget. Och snabbt går det, då är jag som blixten.

Efter det åkte Pär till golfbanan, Levis på kalas, Maximilian på kusinens konfirmation och jag och Thea drog in till stan och gymmet. Fick till ett benpass som gjorde att det darrade när jag gick därifrån, älskar det. Sen spelade jag, Levis och Thea krocket i trädgården tills Maxen kom hem.

Hoppas eran helg också varit lika härlig.

/Marit

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *