Mat schema

Hejsan.

Det är flera som vill veta lite mer om vad ”strikt kost” är för mig. Så jag tänkte jag skulle förklara lite, samt visa lite vad jag äter. Jag har gjort inlägg om detta tidigare, det hittar du HÄR

Strikt kost är främst att äta på regelbundna tider samt att äta bra, fettsnål och proteinrik mat. Min kropp mår bäst av det, och mina toavanor blir så mycket bättre när jag äter såhär. Nu i januari tänker jag även vara väldigt sparsmakat med alkoholen, främst för att det är min största kaloribov. Men även för att jag snabbare vill se resultat av träningen.

Den här kosten är även superbra för mig som tränar så mycket. Jag märker väldigt fort om jag fuskar med maten men tränar på som vanligt. Jag blir helt slut i kroppen, den får ju inte nog med näring och energi, så det säger ju sig själv. Mitt matschema innehåller mycket protein som inte bara är bra för musklerna men är också väldigt mättande.

Jag äter detta på följande tider:

Frukost: 8-9 (Samna frukost varje morgon, naturell youghurt, 1/2 tärnat äpple, frystahallon som jag värmer i micron, lite kanel. Wasa hårdbröd surdeg med Philadelphia lightest och kalkon med lite tomat. Och kaffe såklart. Äter även omega 3, 2 tabletter.

Mellis: 9:30-10:30 (1 ägg, 1/2 äpple och bcaa shake)

Lunch: 11:30-12:30 (oftast kyckling 150g,  grönsaker och taboule)

Mellis 15:00-16:00 (päron)

Middag 18:00-19:00 (köttfärs biffar 120g, råris och grönsaker)

Kvällsmål: 21:00-21:30 (omelett gjord på 1 ägg och 1 dl äggvita)

Samma frukost varje morgon

Ta boule gjord på bulgur, tomat, rödlök och persilja. Pressa över citron 

Nu kanske endel av er tänker, äter hon samma lika varje dag. Ja, faktiskt. På vardagarna gör jag det när jag väl kör såhär. Och vet ni, det är rätt skönt. Maten är god, jag blir mätt och jag känner mig fräsch liksom. Mat behöver inte njutas sådär underbart fantastiskt varje gång. Då vore jag jätte tjock. Mat kan ibland bara vara föda som ska in i kroppen.

Det här har jag läst på styrkelabbet.se och det är fasiken sant.

”Enformighet mättar. Det här kanske är det märkligaste rådet, men man har sett att personer blir snabbare mätta och äter mindre om maten är enformig och helst lite tråkig. Det finns alltså en fördel med den klassiska enformiga kroppsbyggarmatlådan som alltid innehåller ris, kyckling och broccoli.” 

Inlägget finns HÄR, massor av bra tips.

Hoppas ni blev nöjda med detta. Fråga gärna om ni undrar nåt.

/Marit

2 Kommentarer

 • Hej! Låter som ett bra och gott matschema! Hur lägger du upp träningen och hur ofta kör du? Tack för en härlig blogg! Kram!

  • Hej Emelie.

   Min träning ser ut såhär:
   Mån: HIIT träning med en tabata cirkel på 10 övn som jag kör 3 ggr. Eftyer det går jag på löpbandet i 20 min, 9 i lutning och 6 i hastighet.
   Tis: intervallpass 5 km. 60 sek löpning på hastighet 12, 30 sek vila.
   Ons: powerwalk 40 min
   tors: 2 km rodd, 2 km löpning, 2 km stakning. Detta ska göras så snabbt jag kan.
   Fre: Samma som mån
   Lör: vila
   Sön: 5 km löpning

   Hoppas du blir nöjd med svaret

   kram /Marit

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *