Bröllopstider

Hejsan

Hur många är det som håller på att planera sitt sommarbröllop? Jag verkligen älskade ju denna planering, även om jag vet att man inte kan bestämma allt till 100% eftersom allt måste få bli som det blir. Detta skriver jag för att man inte ska bli någon bridezilla galning. Jag blev absolut inte det, men jag skulle ju lätt kunna blivit det. Men jag stressade inte upp mig över nåt faktiskt. När allt var planerat inköpt klart och delegerat så kan man slappna av. Se till att ha alla ”stora” grejjer under kontroll. Klänning, mat, bra personal (om man nu ska ha det) fotograf, toast par sånt där ni vet. Sen blir allt precis som det ska.

Vårat bröllop blev faktiskt preciiiis som vi ville. Underbart väder, massor av känslor och en helt fantastisk dag tillsammans med våra familjer och vänner. Vi har för övrigt världens bästa vänner……

Tänkte att jag delar lite bilder igen från vår bröllopsdag utifall det är någon av er därute som ska gifta er snart. Vi hade ett riktigt “dala-bröllop” med vigsel i kyrkan och middag i en gammal lada, magasinet som det kallas. I Vassbo som ligger mellan Borlänge-Falun.

 

Vi dekorerade runt i trädgården utanför festlokalen. Ljusslingor och rislampor med solcell. Ballongerna överraskade våra vänner oss med.

Superenkel dekoration som vi satt som en gång upp till magasinet.

Ramarna fyndade jag på loppis och målade om. Ingen var den andra lik.

Sen skrev vi ut bordsplaceringen på papper och satt i ramarna som vi sedan fäste på en stor gammal trädörr och placerade utanför ladan. Väldigt enkelt och snyggt.

Pärra hade självklart en cigarrbar inne i ladan

Taket i ladan var fylld med ljusslingor

Detta hade jag sett på pinterest och kopierade rakt av eftersom jag tyckte det var så enkelt och snyggt. Vi gjorde några sådana här gardinvepor och fäste runt om inne i ladan

Snäckor, stenar, eucalyptus och loppis vaser var dekorationen på borden. 

Vår meny för kvällen. Vi valde att ta maten från Faluns bästa restaurang, Banken. Och vi ångrar oss inte en sekund. Så skönt att anlita riktiga proffs. Maten var fantastisk. Vi hyrde även in servitörer och servitriser från samma restaurang. Och det var värt varenda krona, nån som är van att servera och ha det som yrke sköter allt betydligt snabbare och bättre än någon som är ovan. Och eftersom vi var över 80 gäster som skulle ha mat samtidigt så var detta den absolut bästa lösningen. 

 

En fin present som Pär fick av mig på bröllopsdagens morgon, manschettknappar med orden I´m yours. Dom gjorde Sofia Holpp

Mitt hår gjorde min underbara vän Stina. Jag älskar det, lockarna, flätorna och blommorna som min florist fixade ordning.

Min bröllopsklänning, som faktiskt var den allra 1:a klänning jag provade. Den är omsydd och såg inte alls ut såhär från början. Men passformen, spetsen och modellen var klockren. Den hittade jag på Ruths i Västerås. Och återigen, där är dom riktiga proffs och jag fick sån underbar service varje gång vi var dit och provade mellan sömmerskans ändringar. Allt efter mina egna önskemål.

Min makeup som en annan Stina gjorde, Fake it makeup från Gävle. Hon har sminkat mig många gånger och jag var fullständigt trygg att allt skulle bli bra. Sminket höll hela dagen/kvällen/natten. Så gå till ett proffs som väljer rätt produkter.

Trubadurerna, Anton och Jocke. Dom spelade i kyrkan och även under hela middagen. Anton hjälpte mig även med låten som jag skrev till Pär. Underbara minnen till deras coola röster och tolkning av all musik.

Vår fotograf Malin Lindholm var med hela dagen förevigade allt. Det är det absolut bästa bröllopsbeslut vi tog att hon var med från början till slut. Sååååå många vackra foton som vi älskar att titta på om och om och om igen.Vi hade en fotografering direkt efter vigseln och en senare på kvällen mellan varmrätten och efterrätten. Och det var verkligen jätte mysigt att få gå iväg och få bara vara vi, ta in allt och bara mysa tillsammans en stund. 

Men snabb summering av våra allra bästa tips om du är påväg att ska gifta dig i år eller nästa år. Och som sagt att planera ett bröllop är så roligt, men att gifta sig är det allra roligaste och bästa som finns.

/Marit

2 Kommentarer

 • Ser helt fantastiskt ut!!
  Vi gifter oss nu i sommar och nu undrar jag om du har något tips.
  Min brudklänning går också som ett V på ryggen och jag har svårt att hitta en bra bh.
  Tips?

  Mvh
  Hanna

  • Hej Hanna.

   Min klänning var extra fodrad uppe vid bysten och eftersom jag har opererade bröst så behövde jag ingen bh.
   Sorry….

   Men jag har hört att endel sytt in en bh när klänningen varit djup i ryggen. Googla det och ta hjälp av sömmerska så det blir bra.
   För den dagen så ska klänningen sitta bra.

   Och grattis till bröllopet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ANNONS

Follow

Arkiv

Kategorier

Annons

Annons

Annons